Het jy gehoor?

VIDEO: Afrikaanse Ferdi sing saam met Josh Groban

Hy het aan Aden Thomas van 567 CapeTalk vertel hoe hy sy naam by die stalletjie net voor Groban se Kaapse vertoning opgeskryf het, en Groban hom toe op die verhoog roep. Hulle het Happy Birthday vir ene Erica in die gehoor gesing.

Die hoogtepunt was egter Ferdi se stem, hy’t selfs vir Josh twee keer laat kyk. Die skare het gejuig! Kyk maar self die video. Is hy ons volgende Idols-wenner, of hoe?

  • Erika

    Ek is self Afrikaans so my naam word met ‘n K gespel… Erika.. Dit was AMAZING!!! en Ferdi kan sing!

  • Argenis

    Eva, bedankt voor je link. In deze diiscusse over het verbieden van neef – nicht huwelijken wordt er terecht op gewezen dat er een verhoogd risico is op recessieve ziekten, maar niet zo groot dat deze huwelijken onverantwoord zijn. Een belangrijk punt dat niet aan de orde kwam is dat er ook bij een hogere leeftijd van de ouders een verhoogd risico is op aangeboren afwijkingen, bovendien ook nog in sociaal opzicht: De kinderen kunnen verwezen als de ouders op middelbare leeftijd sterven. Die oudere leeftijd is iets wat momenteel sterk toeneemt en waar maar weinig tegen wordt gewaarschuwd. De neef – nicht huwelijken zijn nu in Nederland zeldzaam en nemen nog af. In de 19e eeuw was dat echter anders. Verder is de ziekte van Katwijk dominant. Het optreden van dergelijke ziekten in een endogame populatie heeft niets met inteelt te maken, maar komt doordat iemand met dat gen veel nakomelingen kreeg. Nu zijn die nakomelingen in Katwijk blijven wonen en ook met elkaar getrouwd. Als ze dat niet gedaan hadden en verspreid waren had dat gen evenveel ellende veroorzaakt. Helaas zijn er veel vooroordelen en verwarring. Terwijl we aan de andere kant huisdierrassen zo zwaar ingeteeld hebben dat veel dieren een ellendig leven hebben en hun baasje zich blauw betaalt. Sommige hondenrassen zijn genetisch bijna identiek, zodat het weinig meer uitmaakt dat je broer – zus laat paren. Bij al die verwarring is er helaas geen aandacht en onderzoek naar het vraagstuk of beperkte inteelt behalve nadelen misschien ook genetische voordelen heeft: meer kans op een lang leven. Terwijl in de natuur door de dieren beperkte inteelt (sibmating) vaak wordt bevorderd, maar sterke inteelt wordt tegen gegaan