Resepte

Botterskorsie-gnocchi

6 porsies

•     500 g botterskorsie-blokkies
•     3 takkies tiemie, fyngekap
•     2 knoffelhuisies, fyngekap
•     45 ml olyfolie
•     10 ml komyn
•     sout en varsgemaalde swartpeper
•     1 eier
•     500 ml koekmeel, plus ekstra
    vir uitrol
•     80 ml botter
•     100 g gevlokte amandels
•     12 salieblare (sage)

Verhit oond tot 200 °C. Plaas botterskorsie in oondroosterpan. Sprinkel tiemie, knoffel, olyfolie en komyn oor. Geur goed met sout en swartpeper.

Plaas in oond en bak vir 20 – 25 minute of tot sag en gaar. Druk fyn met aartappeldrukker. Voeg eier en meel by en meng tot stywe, hanteerbare deeg. Voeg nog meel by indien nodig. Deel deeg in 4. Strooi meel op jou werkoppervlak. Gebruik jou vingerpunte en rol deeg in lang silinders van sowat 2 cm dik uit.

Sny met ’n skerp mes in gnocchi-porsies van 2 cm elk. Bring water tot kookpunt in ’n groot pot. Voeg gnocchi by. Sodra dit dryf, is dit gaar. Dreineer en hou eenkant. Verhit botter in ’n middelslag-pan. Braai amandels in botter vir
5 – 8 minute of tot goudbruin.

Voeg gaar gnocchi en salie by. Braai vir ’n verdere 3 – 5 minute of tot geurig. Geur goed met sout en swartpeper.
 Sit warm voor.

  • Camilo

    Nog steeds geef je geen iohundelijk antwoord op de eerdergenoemde reaguurders en hun eerdere berichten, maar speel je op de man met opmerkingen als jij en je vriendjes’. Bovendien toon je met dergelijke woorden aan dat je wederom de *nuance uit oog verliest*. Je tracht immers mij en mijn vriendjes’ af te beelden als een *monolithisch geheel*, zonder na te denken over het feit dat je wellicht van doen hebt met verscheidene personen met uiteenlopende meningen. Klaagde de heer Van Goor bijvoorbeeld over moslims en andere zaken’ toen hij islambashing hekelde in zijn stuk over Geloofsafval? Neen; hij hekelde juist de klaagzang van liberalen en neoconservatieven over het zogenaamde moslimgevaar.Dat soort schakeringen negeer je stelselmatig, omdat ze niet passen in je pogingen andersdenkenden te lasteren. Daarom tracht je ook alles over e9e9n kam te scheren en te komen met valse aantijgingen, door bijvoorbeeld te komen met *niet-onderbouwde samenzweringstheorieebn* (over Bitter Lemon en de PVV). Dat probeer je vervolgens te versterken met *historisch en wetenschappelijk incorrecte* bewoordingen en krachttermen, zoals Nietzscheaanse blonde beesten’, terwijl eenieder weet dat Nietzsches filosofie niets van doen had met blonde beesten’ en dat het zijn zuster was die zijn filosofie trachtte te verdraaien. Wederom staat blijkbaar alles in het teken om andersdenkenden op buiten-inhoudelijke wijze te honen.Opvallend is ook dat je bewust steevast weigert om te doen aan het *beginsel van hoor en wederhoor*. Heb je bijvoorbeeld de mensen van Bitter Lemon gevraagd opheldering te geven over de vermeende antidemocratische samenleving’ of het zogenaamde complot met de PVV? Heb je een Donner en een Van Deursen benaderd alvorens je je andere artikel plaatste? Volgens mij niet; en wel omdat daarmee je schrijfstukken hun *grondslag zouden verliezen*. Dan zou je immers te weten komen dat bijvoorbeeld Bitter Lemon tegenover het populistisch-democratische’ denken het republikeinse denken zet (en democratie op congregationele schaal), net zoals een Immanuel Kant, die immers vreesde dat de massa-democratie zou verworden tot een dictatuur van de meerderheid.Wanneer massa’s over minderheden kunnen oordelen simpelweg omdat de massa in de meerderheid is, dan is het einde zoek, me dunkt. Het is eigenaardig dat je je juist tegen dat gegeven verzet. Al verbaast het me niet meer, daar je hier al voldoende hebt laten zien de meest machiavelliaanse methoden goed te keuren om anderen monddood te maken en je eigen wil door te drukken. Met vrienden zoals jij heeft de democratie geen vijanden meer nodig.