Werk + geld

Het jy jou passie vir jou werk verloor?

Vermy roetine
Probeer iets nuuts. Skuif die goed op jou lessenaar rond, moenie elke dag op dieselfde tyd ’n sekere taak doen nie, eet jou middagete ’n slag buite of dra daardie parfuum vir spesiale geleenthede werk toe.

Doen selfondersoek
Dink oor jou sterk punte, jou talente, vaardighede en passies. Vra: Wat wil ek bereik in my lewe? Dit sal jou help om jou dag met groter fokus aan te pak.

Herevalueer jou loopbaan
Vra: Wat het ek nodig wat ek nie uit my werk kry nie? Meer uitdagings, erkenning, verskeidenheid, geld? Skryf neer wat jy wil verander. Fokus op wat jy dadelik kan doen en begin sommer vandag. Elke verbetering sal jou meer gemotiveerd laat voel. As jy bv. meer verskeidenheid soek, dra doelbewus by tot ’n ander afdeling.

Neem verantwoordelikheid
Dis net jý wat weer jou passie kan ontsluit, selfs al beteken dit werkverandering.

Leer iets nuuts
Dit sal jou motiveer, inspireer en waarde tot jou as werknemer toevoeg. Of lees blogs vir nuwe idees.

Bron: www.profitimpressions.co.za
Kontak: info@profimpressions.co.za

  • Sowjanya

    dank voor je reactie.Wat btrfeet de waarde van het erkennen van de wetenschap: voor de gemiddelde aardbewoner maakt het wellicht niet veel uit persoonlijk ga ik liever niet gezellig een biertje drinken met iemand die niet gelooft’ in wetenschap; ik hecht wel degelijk persoonlijk waarde aan intelligentie maar ik denk niet dat het een objectief criterium voor menselijke waarde hoeft te zijn. Een politicus (of zelfs een volledige politieke stroming) is echter een ander verhaal. Mijn punt, dat ik wellicht wat zwak maak, gaat met name om het volgende: als evolutie (absoluut 100% oncontroversieel in de wetenschap) volgens een politicus al onzin is, dan zegt dit iets over de algemene acceptatie van wetenschap door die politicus, dus ook hoezeer deze politicus zal luisteren naar klimaatwetenschappers die zeggen dat het belangrijk is om CO2 uitstoot te beperken, en immunologen die pleiten voor vaccinaties (daar is Perry overigens gelukkig wat beter in), en nog veel meer andere zaken. Ik ben het met je eens dat de politiek zou moeten gaan over het gebruik van de feiten, niet over het waarheidsgehalte ervan, maar dat is nou precies het probleem: politici als Perry, Bachmann, Santorum (en veel, veel meer) halen hun schouders op, en zeggen Tja, dat vind jij. Dat deze politici wegkomen met hun neerbuigend wegwimpelen van wetenschappelijke kennis heeft dan wel weer te maken met de mening van de man op straat : die brengt uiteindelijk immers de stem uit. Een intelligent persoon hoeft dan niet objectief beter te zijn, een intelligente samenleving is dat in mijn ogen wel.